Kleuradvies nieuwbouw woning Chaam

Kleur en patronen maar toch balans, rust en een flow.

De bewoners van een nog te bouwen woning in Chaam wilden hun nieuwe woning kleurrijk hebben maar wel in balans. De zichtlijnen en de architectuur van het te bouwen huis stonden centraal, en ze wilden die punten accenturen met de kleuren en materialen. Kleurrijk, maar in balans.

Hiervoor heb ik een kleurpalet gemaakt waarbij de aardetinten elkaar mooi aanvullen. Hierdoor ontstaat er een flow in huis waarbij alles in elkaar overloopt en overvloeit. Door op bepaalde plekken te kiezen voor een patroonbehang worden bepaalde elementen in de architectuur geaccentueerd.

Kleur en patronen maar toch balans, rust en een flow. Dit samen zorgt voor een warm huis, dat niet zo blanco meer is!

Daarnaast heb ik voor de bewoners een uitgebreid lichtplan gemaakt waarbij we goed gekeken hebben naar de looproutes en de functies in de woning. Per ruimte heb ik een verdeling gemaakt tussen functioneel licht en de sfeerverlichting. Een tekening waarop alle lichtpunten zijn aangegeven, geven de aannemer en installateur een richtlijn waar de armaturen geplaatst moeten worden om de woning optimaal te verlichten. Dit maakt het interieur echt af.

kleuradvies woonkamer

Kleuradvies in Chaam

De bouw van dit huis staat gepland in Mei. Doordat er een strakke planning is i.v.m. een verhuisdatum hebben we ervoor gekozen om alle keuzes (kleuren, materialen en lichtplan) ruim van tevoren af te hebben zodat de aannemer dit gelijk kan implementeren in zijn planning/uitwerking.

Plaats

Chaam

Soort project

Kleuradvies en lichtplan

Style inrichting

Kleurrijk, warm, gezinshuis

Datum

Maart 2022

Pakket

Niet zo blanco meer

Volg ook onze social media kanalen

Volg ons op Instagram