Kleuradvies verbouwing benedenverdieping Yde

Voor de flow hebben we gewerkt van donker naar licht.

Het begon allemaal met een droom voor een bad in huis. Dit mondde uit in een uitbouw waarin een nieuwe keuken komt, een studeerkamer in de oude woonkamer en badkamer op begane grond mét bad. Een hele nieuwe indeling van de woning zorgt voor ervoor dat de functies van de ruimtes ook veranderen.

Samen met de bewoners heb ik eerst in kaart gebracht wat hun voorkeuren waren, en dit in een concept samengevat. Het moodboard geeft de kleuren en materialen aan wat we gingen gebruiken. Dit zorgt tegelijk ook voor een houvast gedurende het ontwerpproces.

We gingen stap voor stap door het proces. De bewoners wilden graag een gezellig en knus tv-hoek bij de spekkachel. We kozen ervoor om die toch al donkere hoek in de woning extra te accentueren door middel van donkere kleuren.

Verder hebben voor de flow gewerkt van donker naar licht. Het donkerste hoekje (de knusse tv-hoek) is het midden van de woning, daarom heen wordt het steeds lichter, zodat je in de uitbouw met zicht op de tuin fijne, zachte en warme lichte kleuren hebt die overvloeien in de tuin.

Het lichtplan moest de sfeer en flow in de woning ondersteunen en zorgen dat we met de juiste combinatie van de armaturen voor een fijn esthetisch geheel. Hierbij heb ik ook een groepenplan geadviseerd waarbij aangegeven werd welke armaturen tegelijkertijd geschakeld kunnen worden voor een fijn functioneel gebruik.

kleuradvies en lichtplan eetkamer Yde

Kleuradvies in Yde

Voor dit project ben ik gevraagd door de bewoners om mee te denken over kleurgebruik, de vloerkeuze en de verlichting voor de vernieuwde benedenverdieping. Momenteel is de verbouwing vol aan de gang.

Plaats

Yde

Soort project

Kleuradvies en lichtplan

Style inrichting

Landelijk, sfeervol, warm

Datum

April 2022

Pakket

Niet zo blanco meer

Volg ook onze social media kanalen

Volg ons op Instagram